Whisky & Czekolada – wieczór degustacyjny
się
Szlachetne trunki lubią obracać się w należytym towarzystwie! Glenmorangie, słynna szkocka whisky z regionu Highland, jest tego doskonałym przykładem. O tym, jak świetnie współgra ona z czekoladą i wykwintnymi deserami, przekonamy się już 9 listopada w blugrass, podczas specjalnej degustacji!
Blugrass to przestrzeń, w której dbamy o idealne warunki do odkrywania nowych smaków i wrażeń. Tym razem przyszła pora na spotkanie z wyjątkowym i nieoczywistym pairingiem.
Twórcy whisky Glenmorangie wykorzystują nieskończoną wyobraźnię i pięć kluczowych składników – drewno, wodę, jęczmień, drożdże i czas – aby tworzyć pyszne single malt whisky. Doskonalą swoje rzemiosło od ponad 180 lat. Ich delikatny i owocowy destylat powstaje w alembikach wysokich jak żyrafa, co pozwala na uzyskanie większej łagodności smaku i aromatu. Pod przewodnictwem Dyrektora Kreatywnego, Dr. Billa Lumsdena, ta wyjątkowa ekipa ma misję wprowadzania nowych smaków i możliwości do świata single maltów.
W sobotni wieczór degustować będziemy pięć rodzajów Glenmorangie pod czujnym okiem Stanisława Domina, oficjalnego ambasadora marki w Polsce. Trunkom towarzyszyć będą specjalnie wyselekcjonowane na tę okazję wyroby manufaktury cukierniczej blugrass delice. Niepowtarzalny charakter szkockiej whisky, połączony z wyrafinowanymi teksturami, barwami i smakami naszych deserów, pozwoli uczestnikom spotkania poznać zupełnie nowy wymiar kulinarnej rozkoszy, która zaskoczy i zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy życia. Wszystko to w swobodnej i przyjaznej atmosferze, sprzyjającej wspólnym toastom i rozmowie.
A zatem – gotowi na nowe, fantastyczne doświadczenie i wieczór pełen niecodziennych wrażeń?